Twitter tani tregon se sa njerëz i shohin tweet-et tuaja

Twitter po nxjerr një veçori që tregon se sa njerëz i shohin tweet-et tuaja, të ngjashme me veçoritë në platforma si YouTube që tregojnë sa herë është parë një video.

Twitter është duke nxjerrë në qarkullim numërimin e shikimeve, kështu që ju mund të shihni sa herë është parë një tweet! Kjo është normale për video”, ka shkruar Elon Musk në një postim në Twitter. “Tregon se sa më i gjallë është Twitter nga sa mund të duket, pasi mbi 90% e përdoruesve të Twitter lexojnë, por nuk postojnë, nuk përgjigjen ose pëlqejnë, pasi këto janë veprime publike.”

Sipas fjalëve të tij, Musk duket entuziast për këtë veçori duke u treguar përdoruesve se sa njerëz do të arrijnë në Twitter; Krahasimi me videon në internet duket si një thirrje për krijuesit e përmbajtjes si YouTuber MrBeast, për të cilin Musk thotë se “nuk është jashtë diskutimit” në kërkimin për të gjetur CEO-n e ardhshëm të Twitter. Por për disa përdorues, kjo veçori mund të ketë efektin e kundërt dhe të zbulojë se më pak njerëz i shohin tweet-et e tyre sesa besonin.

Tashmë, Twitter ka një veçori që tregon analiza më të detajuara në lidhje me tweet-et tuaja sesa thjesht pëlqimet, retweet-et dhe tweet-et e cituar. Nëse klikoni “shikoni analitikën e Tweet-it” nën diçka që keni postuar, mund të shihni se si njerëzit ndërvepruan me tweet-in tuaj në mënyra të tilla si klikimi për të parë profilin tuaj ose zgjerimi i detajeve të një quote tweet. Ju gjithashtu mund të shihni përshtypjet totale, të cilat përkufizohen si “Times this Tweet was seen on Twitter”. Ky përkufizim është mjaft i lirë, pasi ne nuk e dimë saktësisht se çfarë do të thotë që një tweet të “shihet”.

Ajo që është e ndryshme në lidhje me veçorinë e re të shikimeve është se tani, pamjet do të jenë të dukshme për të gjithë, jo vetëm për pronarin e llogarisë.

Jo të gjithë përdoruesit kanë ende akses në këtë veçori, pasi kërkon kohë që një prezantim të godasë të gjithë përdoruesit. Funksioni është aktualisht i disponueshëm në iOS dhe Android, me funksionalitetin në web që pritet së shpejti. Për ata që nuk mund ta shohin ende, studiuesi i aplikacionit të kundërt Nima Owji tregon se si do të duket funksioni në praktikë, duke shtuar se duket se ky funksionon vetëm për tweet-et e postuara pas 15 dhjetorit.

Burimi: Tech Crunch