Warren Buffett-it iu deshën disa fjali për të dhënë këshillën më të mirë të karrierës që do të dëgjoni sot

Warren Buffett dikur mbajti ligjëratë në shkollën e biznesit të Universitetit të Floridës dhe u dha studentëve mësime të mençura mbi karrierën, financat dhe marrëdhëniet.

Buffett ofroi gjithashtu një këshillë për të cilën nuk dëgjoni shumë në botën e rëndë të biznesit: gjetja e punës që ju pëlqen. “Ju me të vërtetë duhet të merrni një punë që, nëse do të ishit i pasur në mënyrë të pavarur, kjo do të ishte puna që do të merrnit”, tha Buffett në fjalimin e tij. “Do të mësoni diçka, do të emocionoheni për këtë dhe do të hidheni nga shtrati. Nuk mund të humbisni.

CEO i Apple, Tim Cook, pajtohet dhe e thjeshton këtë premisë edhe më tej. Në një intervistë të mëparshme, atij iu kërkua mendimi i tij për arritjen e suksesit personal. Përgjigja e Cook: “Bëni atë që ju pëlqen dhe vendosni gjithë zemrën tuaj në të, dhe pastaj thjesht argëtohuni.”

Këto rekomandime nga të dy miliarderët duken pothuajse si një anomali për mençurinë konvencionale të sakrificës, punës së palodhur dhe ngjitjes në shkallët e korporatës.

Më shumë nga Cook: “Ju duhet të gjeni kryqëzimin e të bërit diçka për të cilën jeni të pasionuar dhe në të njëjtën kohë diçka që është në shërbim të njerëzve të tjerë. Unë do të argumentoja se, nëse nuk e gjeni atë kryqëzim, nuk do të jeni shumë të lumtur në jetë.

E ardhmja e punës është autonome, krijuese, sipërmarrëse dhe e drejtuar nga qëllimi për të mirën e njerëzimit. Është të zotëroni atë që bëni – qoftë duke punuar për veten tuaj apo duke bashkëpunuar me kolegët për të inovuar dhe ndërtuar diçka me vlerë që të gjithë ju pëlqen ta bëni.

Burimi: Inc