WhatsApp më i fundit për Windows mbështet video-telefonatat me tetë persona

WhatsApp ka një aplikacion të ri në Windows 11 dhe Windows 10. Meta sapo ka njoftuar aplikacionin, i cili është i disponueshëm për shkarkim. Përveçse është më i shpejtë se përsëritjet e mëparshme të WhatsApp në Windows, aplikacioni i ri mbështet videocall deri në tetë persona dhe audio calls me deri në 32 pjesëmarrës.

Aftësitë e shumë pajisjeve u shpërndanë në WhatsApp në 2021, duke i lejuar përdoruesit të sinkronizojnë mesazhet nëpër pajisje edhe nëse telefoni i tyre ishte i fikur ose jashtë linje. Ky funksionalitet ngriti profilin e WhatsApp për web dhe WhatsApp në Windows.

Ndërsa WhatsApp ka qenë i përdorshëm në PC për vite në disa formate, siç është web, aplikacioni i ri i Windows ndihet si një përpjekje e përbashkët për të barazuar WhatsApp në Windows me aplikacionin në platforma të tjera.

Krahas aplikacionit të ri WhatsApp për Windows, Meta dërgoi disa ndryshime në WhatsApp që shtrihen në të gjithë platformat. Ja çfarë ka të re:

Kontrolle të reja për administratorët

Ndërsa më shumë njerëz i bashkohen komuniteteve, ne duam t’u japim administratorëve të grupit më shumë kontroll mbi privatësinë e grupit të tyre, kështu që ne kemi ndërtuar një mjet të thjeshtë që u jep administratorëve mundësinë për të vendosur se kush mund t’i bashkohet një grupi. Kur një administrator zgjedh të shpërndajë linkun e ftesës për grupin, ose bëjnë grupin e tyre të mundshëm në një komunitet, ata tani kanë më shumë kontroll se kush mund të bashkohet. Grupet janë vendet ku njerëzit bëjnë disa nga bisedat e tyre më intime dhe është e rëndësishme që administratorët të jenë në gjendje të vendosin lehtësisht se kush mund dhe nuk mund të hyjë.

Shikoni lehtësisht grupet e përbashkëta

Me rritjen e Komuniteteve dhe grupeve të tyre më të mëdha, ne duam ta bëjmë të lehtë të dimë se cilat grupe keni të përbashkëta me dikë. Pavarësisht nëse po përpiqeni të mbani mend emrin e një grupi që e dini se ndani me dikë ose dëshironi të shihni grupet ku jeni të dy, tani mund të kërkoni me lehtësi emrin e një kontakti për të parë grupet tuaja të përbashkëta.

Këto veçori do të fillojnë të shpërndahen globalisht gjatë javëve të ardhshme, ndërsa ne vazhdojmë të ndërtojmë mjete të reja për t’i bërë grupet përvojën më të mirë për administratorët dhe anëtarët.

Burimi: Windows Central