World Education Forum anulon takimin vjetor të 2021 në Singapor

Forumi Ekonomik Botëror ka anuluar takimin e tij vjetor, ngjarja e ribandit blu për elitën globale për të diskutuar problemet e botës – që do të mbahet në Singapor më vonë këtë vit thanë organizatorët të hënën.

Pandemia COVID-19 do të thoshte se nuk ishte e mundur të mbahej një ngjarje kaq e madhe siç ishte planifikuar më 17-20 gusht, thanë ata.

“Fatkeqësisht, rrethanat tragjike që po shpalosen nëpër gjeografi, një pamje e pasigurt e udhëtimit, shpejtësi të ndryshme të vaksinimit dhe pasiguria rreth varianteve të reja kombinohen për ta bërë të pamundur realizimin e një takimi global me biznesin, qeverinë dhe udhëheqësit e shoqërisë civile nga e gjithë bota në shkallën e planifikuar,-“tha WEF në një deklaratë.

Ky event, i cili tërheq VIP-a nga botët e politikës dhe biznesit, është mbajtur që nga viti 1971.

Fillimisht u zhvendos nga resorti alpin zviceran i Davosit dhjetorin e kaluar për shkak të shqetësimeve në lidhje me ruajtjen e shëndetit të pjesëmarrësve.
Singapori ka vendosur në ditët e fundit disa nga kufizimet më të rrepta që kur doli nga një bllokim vitin e kaluar për të luftuar një rritje të infeksioneve lokale COVID-19.

Duke pranuar vendimin e WEF për të anuluar ngjarjen, ministria e tregtisë e Singaporit tha të hënën se “vlerëson plotësisht sfidat e shkaktuara nga pandemia globale në vazhdim, veçanërisht për një takim të gjerë me një hapësirë ​​të gjerë të pjesëmarrësve ndërkombëtarë.”

Takimi i ardhshëm vjetor i WEF do të zhvillohet në gjysmën e parë të vitit 2022. Vendndodhja dhe data e tij do të përcaktohen bazuar në një vlerësim të situatës më vonë këtë verë, shtoi ajo në një deklaratë.

Vitin e kaluar gati 3,000 pjesëmarrës nga 130 vende erdhën në WEF në Davos, i cili e përcakton veten si një vend për udhëheqësit globalë për të punuar së bashku për të formuar axhendën globale, rajonale dhe industriale. Folësit vitin e kaluar përfshinin aktivisten mjedisore Greta Thunberg dhe Presidentin e SHBA Donald Trump.

Themeluesi dhe Kryetari Ekzekutiv Klaus Schwab tha se vendimi për të anuluar kishte qenë i vështirë, veçanërisht pasi shumë njerëz donin të “bashkoheshin jo vetëm virtualisht por personalisht dhe të kontribuonin në një botë më elastike, më përfshirëse dhe më të qëndrueshme.”

“Por në fund të fundit shëndeti dhe siguria e të gjithëve në fjalë është përparësia jonë më e lartë,” tha ai.

Burimi: Reuters