5 produkte nga Apple që pritet të përdorin portën USB-C

Dhe pse iPhone-t vazhdojnë të përdorin portën Lightning për momentin, Apple ka nisur tranzicionin në shumë pajisje të sajat, duke i pajisur ato me porta USB-C përgjatë viteve të fundit.

Tashmë Apple ofron USB-C në të gjithë pajisjet Mac që shet, që nga MacBook Air e deri në Mac Pro. pajisje të tjera me portë USB-C të përfshirë janë iPad Pro, iPad Air, gjenerata e 6-të e iPad mini, Studio Display dhe Pro Display XDR.

mac-pro-2019-and-pro-display-xdr-100798228-large.jpg

Apple përfshin gjithashtu këtë portë në Magic Keyboard për iPad, në Beats Flex dhe kasat e karikimit të Beats Studio Buds dhe Beats Fit Pro.

Raportimet më të reja tregojnë se do të jenë dhe 7 pajisje të reja nga Apple të cilat do të pajisen me portën e karikimit USB-C

iPhone 15

iPhone 14 me shumë mundësi do të vazhdojë të përdorë portat Lightning sipas raportimeve të tanishme, por sipas analistit të njohur Ming-Chi Kuo, Apple do të përfshijë këtë portë në të paktën një prej pajisjeve të gjeneratës iPhone 15.

iPad bazikë

iPad-9-Apple-Store.jpg

Apple planifikon të përmirësojë iPad me kosto më të ulët me porta USB-C, sipas 9to5Mac dhe Gurman. Kjo mund të jetë një surprizë për gjeneratën e 10-të të iPad.

Kasa e karikimit të AirPods

usb-c-airpods.jpg

Sapo iPhone-i të përdorë porta karikimi USB-C, dhe kasa e AirPods do të mund të karikohet përmes kësaj porte.

magsafe-battery-pack-on-iphone.jpg

Produkte të tjera në këtë listë mund të jenë dhe MagSafe Battery Pack, Magic Mouse/ Trackpad/ Keyboard.

magic-mouse-2-lightning.jpg

Burimi: Geek Room