AktualitetUncategorized

Certifikata e Dëshmorit të Atdheut i dorëzohet sot familjes së Heroit Arjan Sala

0

Nuk është e zakontë të shohim heronj çdo ditë të jetës sonë, por ndodh që ata i gjejmë te njerëzit e thjeshtë, mes nesh, që vetëflijohen për të shpëtuar jetën e të tjerëve. Padyshim që Arjan Sala mund të konsiderohet hero. Ai, sigurisht nuk kishte se si ta dinte që ajo pasdite do të mblidhte orët e tij të fundit, por nuk ngurroi aspak të vraponte për të nxjerrë jashtë magazinës punonjësit e tjerë të saj, duke u futur mes flakëve që sa vinin dhe shtoheshin, e për t’i shuar ato. Sala, punonjësi i sigurisë, ka shpëtuar rreth 20 punonjës të tjerë, por fatkeqësisht nuk ka mundur që të dalë vetë nga aty.

Shtetasi Arjan Fadil Sala është shpallur “Dëshmor i Atdheut” nga Komisioni Qendror i Statusit “Dëshmor i Atdheut” nën drejtimin e ministrit të Mbrojtjes Niko Peleshi. Akti heroik i tij bëri që komisioni ta nderojë me statusin më të lartë, me motivacionin: “Humbur jetën në përpjekje për të shpëtuar popullsinë në raste fatkeqësie”.

Certifikata e Dëshmorit të Atdheut dhe simbolit “Familje e Dëshmorit të Atdheut”, i është dorëzuar familjes së Dëshmorit të Atdheut Arjan Fadil Sala. Është vendosur t’i jepet gjithashtu shpërblimi financiar mujor, sipas certifikatës së gjendjes familjare në çastin e vdekjes, duke filluar nga data e shpalljes së vendimit. /ProBizz.al/

Dëshiron të gjejë dashurinë ndërkohë që është në një lidhje? Ç’kërkon Ana në këtë emision?

Previous article

“Alesia Bami nuk bën për moderim!” Flet moderatorja..

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Aktualitet