Data e lëshimit të iPhone 13: Kur mund ta shohim smartphone-in e ri të Apple?

IPhone 12 i Apple po mbush një vjeç dhe pasardhësi i tij, i quajtur iPhone 13, mund të vijë në muajt e ardhshëm. Ne nuk e dimë me siguri, por telefoni i fundit i Apple mund të bëjë debutimin e tij në shtator së bashku me Apple Watch 7 dhe AirPods 3 gjatë ngjarjes së rënies së gjigantit të teknologjisë.

Ngjashëm me njoftimin e vitit të kaluar të iPhone 12, ngjarja e iPhone 13 mund të jetë vetëm në internet. Mark Gurman i Bloomberg spekuloi në gazetën e tij Power On në korrik se ngjarja e ardhshme e Apple do të jetë plotësisht virtuale për shkak të vendimit të përfolur të gjigantit të teknologjisë për të vonuar kthimin e tij në punën personale për shkak të rritjes së rasteve të COVID-19.

Apple fillimisht tha se të gjithë punonjësve do t’u kërkohej të vinin në zyrë tre ditë në javë duke filluar nga shtatori. Gurman thotë se nëse Apple do të qëndronte në afatin e shtatorit, një ngjarje personale e iPhone 13 do të ishte “e besueshme”. Tani, ai pret një ngjarje tjetër vetëm në internet.

Edhe pse ngjarja mund të jetë e gjitha virtuale, ne presim të shohim katër versione të telefonit të ri: iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro dhe iPhone 13 Pro Max, sipas analistit Ming-Chi Kuo.

Askush nuk priste që iPhone 13 të shpallej kaq herët. Pra, kur mund të presim që Apple të zbulojë telefonat e tij të ardhshëm kryesorë? Apple ende nuk ka lënë të kuptohet për ndonjë datë. Bazuar në historinë e Apple, megjithatë, ne mund të parashikojmë se ngjarja do të ndodhë në shtator. Apple zakonisht mban ngjarjet e tij të martën ose të mërkurën, dhe datat e lëshimit të iPhone zakonisht përcaktohen rreth një javë e gjysmë pasi Apple njofton pajisjet e reja. Zakonisht, iPhone-et e rinj dalin të premten, rreth javës së tretë të shtatorit.

Burimi: Cnet