Dëshironi të jeni më efikas dhe më të pëlqyeshëm në punë? Përdorni më shumë emoji

Dashuria e njerëzve për emoji-t është universale.

Në një studim të kohëve të fundit të punonjësve globalisht, 58 përqind e të anketuarve thanë se përdorimi i emoji-ve në punë u lejon atyre të komunikojnë ndjenja më të nuancuara me më pak fjalë, dhe 55 përqind thanë se përdorimi i emoji-ve mund të përshpejtojë komunikimin në vendin e punës. Dy të tretat e të anketuarve globalë thanë se ndiheshin më të afërt dhe më të lidhur në një bisedë kur i dërgonin mesazhe dikujt që kupton emoji-t që po përdorin. Sondazhi i korrikut nga kompania e teknologjisë Ed Duolingo dhe Slack anketoi 9,400 punëtorë hibridë në Amerikën e Veriut, Azi dhe Evropë – 1,000 prej të cilëve ishin me bazë në SHBA.

“Emoji është një mjet i jashtëzakonshëm në vendin e punës kur bëhet fjalë për përcjelljen e përgjigjeve dhe ndjenjave të zakonshme,” thotë Olivia Grace drejtoresha e lartë e menaxhimit të produkteve të Slack për Inc. “Emoji mund të jetë ajo magji shtesë që zëvendëson gjestet e duarve, intonacionin vokal dhe kontaktin me sy që do të merrnit personalisht. Kur falënderoni dikë që ka bërë diçka dhe shtoni një emoji shumëngjyrësh falënderimi, ndihet më e sinqertë.”

Por ato patjetër që mund të keqpërdoren. Edhe pse shumë kompani tani janë kthyer në një formë të punës në zyrë, mjetet e komunikimit – si Slack – që u bënë edhe më të spikatura gjatë pjesës së hershme të pandemisë, ka të ngjarë të mbeten një zgjidhje.

  1. Përdorni ato për efikasitet.

Kur pandemia goditi për herë të parë, sondazhi pa një rritje të madhe të emoji-t të zemrës në punë. Punonjësit e përdorin atë për të treguar mbështetje, dashuri dhe solidaritet – ndjenja të vështira për t’u shprehur me fjalë të përshtatshme në punë – në kohë të vështira. Përveç kësaj, shumë reagime emoji zëvendësojnë rolin e mesazheve të përsëritura pasuese në rrjedhat e përditshme të punës.

null inline image
  1. Përdorini ato me maturi.

Sidoqoftë, ka emoji të caktuara që mund të keqkuptohen në vendin e punës dhe mund të mos dëshironi t’i përdorni:

null inline image
  1. Thjesht përdorini ato.

Në fund të fundit, edhe nëse nuk jeni të sigurt që po i përdorni siç duhet, duhet t’i përdorni përsëri. Sipas sondazhit të Duolingo, punëtorët amerikanë në veçanti thonë se i shohin emoji-t veçanërisht të rëndësishëm në vendin e punës. Anketa tregon se amerikanët kanë më shumë gjasa të shohin se tekstet apo mesazhet pa emoji u mungojnë, krahasuar me të anketuarit globalë (71 për qind kundrejt 57 për qind).

Ndërsa emoji-t janë bërë një domosdoshmëri në vendin e punës hibrid ose të largët, Grace u sugjeron drejtuesve të biznesit të përqafojnë talentin e ri që janë rritur duke folur rrjedhshëm në emoji.

“Ndërsa jo të gjithëve u pëlqen të thjeshtojnë komunikimin me një emoji apo një tjetër, përdorimi i emoji-ve tani është i kudondodhur”, shton Grace. “Ato janë të ngulitura në vendin e punës si dikur makinat e faksit. Kështu që të mësosh se si të përdorësh me zgjuarsi emoji për kulturë, efikasitet, përfshirje dhe komunikim është thelbësor për të tërhequr dhe mbajtur mendjet në zhvillim.”

Burimi: Inc