Elon Musk i ofroi një adoleshenti 5000 dollarë për të fshirë një llogari në Twitter që gjurmonte avionin e tij. Nuk mjaftonin

Jack Sweeney, një 19-vjeçar nga Florida, refuzoi një ofertë prej 5000 dollarësh nga Elon Musk për të fshirë llogarinë e tij në Twitter që gjurmon avionin privat të miliarderit.

ElonJet ka mbi 150,000 ndjekës dhe përdor një bot që Sweeney zhvilloi për të monitoruar fluturimet e Musk. Feed-i më pas publikon në Twitter kur dhe ku niset ose ulet avioni dhe kohëzgjatja e çdo udhëtimi.

Studenti i vitit të parë të kolegjit ka zhvilluar rreth një duzinë llogari të tjera të robotëve të fluturimit që gjurmojnë udhëtimet e titanëve të teknologjisë së profilit të lartë, duke përfshirë Bill Gates dhe Jeff Bezos.

Mesazhi i parë i drejtpërdrejtë nga Musk erdhi më 30 nëntor, raportoi fillimisht Protocol.

“A mund ta heqësh këtë?”, e pyeti Musk Sweeney. “Është një rrezik sigurie”.

CEO i Tesla dhe SpaceX përfundimisht i ofroi adoleshentit 5000 dollarë për të ndihmuar në parandalimin e “njerëzve të çmendur” nga gjurmimi i fluturimeve të tij. Sweeney u kundërpërgjigj duke kërkuar 50,000 dollarë, duke thënë se ai mund t’i përdorte paratë për kolegj dhe ndoshta një Tesla (TSLA) Model 3.

“Nuk më pëlqen ideja e të qenit i ndjekur nga një njeri i çmendur”, tha Musk.

Shkëmbimi i fundit i mesazheve ishte të mërkurën, më 19 janar, kur Musk tha se nuk ndihej mirë “të paguante për ta mbyllur këtë”.

Opsione të tjera përveç shpërblimit si për shembull një internship do ta bënin shumë më të lehtë heqjen e tij,” u përgjigj Sweeney. Musk nuk është përgjigjur ende.

Sweeney tha se ai ka qenë një fans i SpaceX që nga lëshimi i parë i Falcon Heavy në 2018. Babai i tij punon për një linjë ajrore, duke nxitur interesin e tij për aviacionin.

“5000 nuk janë të mjaftueshme për sa shumë fitoj prej saj,” tha Sweeney. “Ato nuk zëvendësojnë asgjë, si faktori i kënaqësisë.”

Sweeney i ofroi Musk disa këshilla teknike, duke i treguar miliarderit për një program bllokues që ai mund të përdorte për të kundërshtuar programet e gjurmimit të fluturimeve.

Duket sikur ai e mori atë këshillë,” tha Sweeney, duke thënë se duket se Musk aktualisht po përdor programin e bllokimit.

Pra, a është Sweeney ende në gjendje të gjurmojë fluturimet e Musk pavarësisht programit të bllokimit? “Unë jam,” tha Sweeney. “Është pak më e komplikuar.”

Burimi: CNN