Elon Musk: Tesla Robotaksi do të dalë në treg në 2024

Tesla planifikon të sjellë në treg një robotaksi të dedikuar pa timon apo pedale deri në vitin 2024, tha CEO Elon Musk të mërkurën gjatë raportit të fitimeve të tremujorit të parë të Tesla-s 2022.

Janë vetëm dy vjet për të zhvilluar, testuar, verifikuar, prodhuar në vëllim dhe për të nisur komercialisht një shërbim robotaxi që plotëson rregullat që ndryshojnë nga shteti në shtet. Në Kaliforni, tregu më i madh i Tesla-s për shitjen e automjeteve të pasagjerëve, do të nënkuptojë lundrimin në procesin e lejeve të dy agjencive.

Musk pati një ton rritës pavarësisht sfidave të shumta.

Robotaksi i dedikuar do të jetë shumë i optimizuar për autonomi, që do të thotë se nuk do të ketë timon apo pedale, tha Musk, duke shtuar se ka një sërë risish të tjera rreth tij që ai mendon se janë mjaft emocionuese.

“Unë mendoj se mund të jetë një produkt shumë i fuqishëm ku ne aspirojmë të arrijmë prodhimin në vëllim në 2024,” tha Musk më vonë duke shtuar “Unë mendoj se robotaksi do të jetë me të vërtetë një shtytës masiv i rritjes së Teslës.”

Në fillim të këtij muaji në hapjen e gjigafabrikës së Tesla-s në Austin, Musk përshkroi një shumëllojshmëri produktesh të së ardhmes që janë një largim nga biznesi i saj i makinave të pasagjerëve, i cili gjeneron pjesën më të madhe të fitimeve të saj sot. Këto produkte përfshinin përmendjen e një robotaxi dhe Optimus, koncepti i robotit humanoid të Tesla-s.

Burimi: Tech Crunch