Instagram do të rikthejë “feed-in” kronologjik në vitin 2022

Pas më shumë se pesë vitesh, Instagram planifikon të rikthejë një version të “feed-it” të tij kronologjik vitin e ardhshëm, tha të mërkurën drejtuesi më i lartë i kompanisë. Duke folur me ligjvënësit në një seancë dëgjimore të Senatit për Instagramin dhe sigurinë e adoleshentëve, Mosseri tha se ai mbështet “dhënien e njerëzve mundësinë për të pasur një feed kronologjik”.

Aktualisht jemi duke punuar në një version të një feed-i kronologjik që shpresojmë ta lançojmë vitin e ardhshëm,” tha Mosseri, duke shtuar se kompania ka punuar për muaj të tërë për këtë. Ai nuk ndau detaje shtesë se si do të funksiononte një feed i tillë, por tha se kompania “po synon tremujorin e parë të vitit të ardhshëm” për një lançim.

Lançimi i një opsioni për një feed kronologjik do të ishte një ndryshim i madh për aplikacionin e shpërndarjes së fotografive, i cili ka mbrojtur vazhdimisht feed-in e tij algoritmik pavarësisht ankesave të vazhdueshme dhe teorive konspirative nga përdoruesit për mënyrën se si renditen postimet e tyre. Në një postim në blog në qershor, Mosseri shkroi se një burim kronologjik e bënte “të pamundur për shumicën e njerëzve të shihnin gjithçka, e lëre më të gjitha postimet që u interesonin”. Ai tha se feed-i kronologjik rezultoi që njerëzit të “humbnin” shumicën e postimeve në burimin e tyre në 2016.

Që atëherë, Instagram është përballur edhe më shumë me shqyrtimin sesi algoritmet e tij e renditin dhe sugjerojnë përmbajtjen, veçanërisht për adoleshentët dhe përdoruesit më të rinj. Kongresi gjithashtu ka debatuar legjislacionin për të frenuar sistemet e renditjes së platformave të mediave sociale, duke përfshirë një projekt-ligj të propozuar që do të rregullonte algoritmet “me qëllim të keq”.

Diku tjetër, Instagram aktualisht po teston një ndryshim tjetër të feed: shtimin e “postimeve të sugjeruara” nga llogaritë që nuk i ndiqni në feed-in kryesor. Zhvilluesi dhe inxhinieri Alessandro Paluzzi gjithashtu vuri re së fundmi një veçori që do t’i lejonte përdoruesit të renditnin feed-et e tyre sipas “shtëpisë”, “të preferuarave” ose “ndjekjes”, megjithëse nuk është e qartë nëse ndonjë prej tyre i referohet një feed-i kronologjik.

Burimi: Engadget