Ky aplikacion i njohur mund të jetë pas jetëgjatësisë së tmerrshme të baterisë tuaj të iPhone

Apple lëshoi iOS 15 disa javë më parë dhe përditësimi në tërësi ia vlen të shikohet. iOS 15 ka disa veçori të reja bindëse dhe, në kontrast me lëshimet e mëparshme të iOS, nuk duket se vjen me një numër shqetësues të defekteve ose probleme të performancës. Në fakt, i vetmmi problem kryesor që kemi parë të lindë pas lëshimit të iOS 15 është një rënie në jetën e baterisë.

Lexo: iOS 15 është këtu: Gjithçka që duhet të dini para se të azhurnoni iPhone tuaj

Për të qenë të qartë, nëse sapo keni instaluar iOS 15 dhe po përjetoni një rënie të dukshme të jetës së baterisë, ka shumë të ngjarë që një çështje indeksimi të largohet pas disa orësh ose ditësh. Nëse akoma po hasni në një degradim të jetës së baterisë disa ditë pas instalimit, problemi mund të jetë Spotify.

Spotify dhe jetëgjatësia e baterisë së iOS 15

Ka pasur raporte të shumta të përdoruesve që përjetojnë rënie të mëdha të jetës së baterisë kur përdorin Spotify. Një përdorues në një formular mbështetës tha se iPhone i tij po humbte mbi 40% jetëgjatësi të baterisë çdo orë me Spotify të hapur.

I bllokova të dhënat. Telefoni im ende harxhon 30-40% bateri çdo orë nëse përdor Spotify. Aplikacioni Apple Podcast funksionon mirë. 3% harxhim/orë. Më duhet të fshij Spotify pasi iphone11 është shumë i nxehtë dhe më duket se ose do të shkrijë ose do të shpërthejë…

Rastësisht, këto probleme të jetës së baterisë filluan të shfaqen së pari me azhurnimin e iOS 14.8.

Një mënyrë rregullimi

Problemi i jetës së baterisë është aq i përhapur sa vetë Spotify e pranoi atë rreth dy javë më parë.

Në atë kohë, Spotify rekomandoi që përdoruesit e ndikuar ta fshijnë aplikacionin tërësisht dhe të ekzekutojnë një instalim të pastër.

Përdoruesit e iPhone që kërkojnë të provojnë këtë qasje duhet të bëjnë sa më poshtë:

 1. Hap Spotify. Në cilësimet e aplikacionit (ju mund t’i përdorni ato duke shkuar në Home dhe pastaj duke shtypur në ikonën e ingranazheve në këndin e sipërm të djathtë), prekni Storage pastaj Delete Cache.
 2. Drejtohuni te Cilësimet (Settings) e pajisjes suaj, më pas shtypni General.
 3. Prekni iPhone Storage.
 4. Zgjidhni Spotify nga lista e aplikacioneve.
 5. Prekni Shkarkoni aplikacionin dhe konfirmoni. Kjo do të fshijë aplikacionin, por të dhënat e dokumenteve të tij do të ruhen.
 6. Pastaj prekni Fshi aplikacionin dhe konfirmoni. Ky veprim duhet të fshijë çdo dokument dhe të dhënë të mbetur.
 7. Pasi të jetë fshirë aplikacioni, shtypni dhe mbani butonin Side/Top dhe cilindo buton të volumit derisa të shfaqet rrëshqitësi i fikjes.
 8. Tërhiqeni rrëshqitësin për ta fikur plotësisht pajisjen tuaj.
 9. Pasi pajisja juaj të fiket, prisni disa minuta.
 10. Shtypni dhe mbani shtypur përsëri butonin Top (ose Anësor) derisa ekrani të ndizet.
 11. Aktivizoni pajisjen tuaj përsëri dhe instaloni Spotify nga App Store.

Spotify tha gjithashtu se përdoruesit duhet të provojnë të çaktivizojnë rifreskimin e aplikacionit (Background App Refresh) duke shkuar te Settings > General > Background App Refresh.

Një moderator në ekipin e Spotify tha se të gjitha informacionet përkatëse i janë kaluar ekipeve të duhura inxhinierike. Një rregullim mund të vijë shumë shpejt.

Burimi: BGR