Pas 15 majit nuk mund ta përdorni më WhatsApp në qoftë se nuk bini dakord me këto terma

WhatsApp do të zhduk ngadalë aplikacionin e tij të mesazheve për përdoruesit të cilët nuk i pranojnë termat dhe kushtet e azhurnuara para 15 majit.

Polemikat filluan në janar, kur aplikacioni i mesazheve tha se do të ndante informacione specifike me kompaninë e saj mëmë, Facebook.

WhatsApp tha se nuk do të ishte në gjendje të shihte përmbajtjen e mesazheve ose thirrjeve, dhe as Facebook, duke thënë se të dhënat do të përdoreshin për veçoritë e tregtisë dhe reklamat që hapnin bisedat e WhatsApp. Sidoqoftë, kjo shkaktoi një reagim të ashpër nga përdoruesit, duke i lënë shumë të lëvizin në aplikacione të tjera si Signal.

Kompania ndërpreu shpërndarjen e saj, por tani po i shtyn përdoruesit të pranojnë kushtet. Në një FAQ të postuar në faqen e saj të internetit, thuhet se “Askush nuk do t’i fshijë llogaritë ose të humbasë funksionalitetin e WhatsApp” por dokumenton mënyrat se si aplikacioni, në fakt, do të humbasë funksionalitetin.

Pas “një periudhe disa javore”, nëse përdoruesit ende refuzojnë të pranojnë kushtet, WhatsApp ngadalë do të ndalojë hyrjen në listën e bisedave. Përdoruesit do të jenë përsëri në gjendje t’u përgjigjen thirrjeve telefonike dhe mund t’u përgjigjen mesazheve në panelin e njoftimeve, por jo nga vetë aplikacioni.

Pas disa javësh “funksionaliteti të kufizuar”, siç e përshkruan WhatsApp, “nuk do të jeni në gjendje të merrni telefonata ose njoftime hyrëse dhe WhatsApp do të ndalojë dërgimin e mesazheve dhe thirrjeve në telefonin tuaj”.

WhatsApp në të vërtetë nuk do të fshijë llogaritë e përdoruesve posaçërisht për të mos u regjistruar në kushtet e tij të reja, por do të fshijë llogaritë joaktive pas 120 ditësh për politikat e tij ekzistuese.

Kushtet e WhatsApp përfshijnë leje më të përgjithshme që e lejojnë atë të ndajë informacion me Facebook, por ato kanë qenë pjesë e aplikacionit për ca kohë.

Edhe para azhurnimeve të reja, WhatsApp tha se po ndante informacione personale duke përfshirë numrin tuaj të telefonit dhe detajet në lidhje me pajisjen tuaj me Facebook.

Megjithatë, një informacion i tillë mbetet shqetësues, veçanërisht pasi informacioni personal i më shumë se 500 milion llogarive në Facebook u zbulua në një rrjedhje të të dhënave, përfshirë numrat e telefonit.

Facebook tha se nuk do të njoftojë gjysmë miliard përdoruesit se të dhënat e tyre ishin shkelur sepse përdoruesit nuk mund ta zgjidhnin vetë këtë çështje.

Burimi: The Independent

Me Te Lexuarat

spot_img
spot_img