Po dilni me dikë të ri? Ja pse duhet të flisni për paratë/financat tuaja që pas takimit të tretë

Çokollata dhe lulet mund të jenë dhuratat e para kur një çift fillon të takohet, por nëse pyet Kevin O’Leary, gjëja më e mirë që mund t’i japësh një partneri të ri romantik është transparenca për financat e tua.

Kryetari i O’Shares ETFs dhe gjyqtari në emisionin e ri të CNBC “Money Court” tha për CNBC Make It që kur një çift i ri të jetë në takimin e tyre të tretë, ata duhet të vendosin kartat e tyre në tryezë dhe “të diskutojnë objektivat e tyre financiare për pjesën tjetër të jetës.”

O’Leary, i cili gjithashtu rekomandon që çiftet të kenë një marrëveshje para martesore, thotë se arsyeja numër 1 që çiftet ndahen është për shkak të stresit financiar, të shkaktuar nga faktorë të tillë si pikëpamjet e ndryshme mbi mënyrën e trajtimit të financave. Duke diskutuar për paratë herët, çiftet mund të ndihmojnë në shmangien e çdo surprize të pakëndshme, thotë O’Leary.

“A keni ndonjë borxh? A ka falimentuar familja juaj? A keni një vëlla të falimentuar? Të gjitha këto biseda të vështira duhet të bëhen para martesës, para se njerëzit të shpërngulen për të jetuar së bashku,” thotë O’Leary. “Sepse brenda pesë deri në shtatë vjet, ato do të shfaqen si arsyeja e ndarjes tuaj.”

Paraja nuk është diçka për të cilën çiftet duhet të grinden, por në vend të kësaj ata duhet të bien dakord, thotë ai.

“Paraja është në fakt, në fund të ditës, një anëtar i familjes,” thotë O’Leary. “Nuk mund të kesh një familje të suksesshme pa një shtyllë të fortë financiare dhe duhet të gëzosh dhe të ndjekësh të njëjtat qëllime financiare.”

Megjithëse mund të jetë një gjë sfiduese dhe ndonjëherë e turpshme të jesh i sinqertë për financat e tua herët me një partner romantik, O’Leary beson se kjo do të çojë në marrëdhënie më të forta.

“Është një biznes, kjo është ajo që është martesa. Është një korporatë personale,” thotë O’Leary. “Është një partneritet, dhe çfarë ka në mes të tij? Rrjedha e parasë. Jo shumë romantike, por është e vërteta.”

Burimi: CNBC