Puna e ëndrrave nuk ekziston, kjo autore hedh poshtë mitin e karierrës

Kërkimi paralizues për fatin e karrierës tuaj

Më lejoni t’ju çliroj nga një prej koncepteve më të gabuara në rrugën e karrierës: që ekziston vetëm një vend punë “ëndrrash” për ju. Mendimi se ekziston një opsion magjik që duhet të gjesh, një lloj guri i shenjtë karierre, është një mendim shqetësues dhe përfundimisht paralizues. Sepse – siç dëgjoj shpesh – ‘Po sikur të marr vendimin e gabuar?’

Tani, duke ardhur nga dikush që ka shkruar një libër që përshkruan pesë hapat për të gjetur punën e ëndrrave tuaja, kjo mund të tingëllojë paksa kundër-intuitive. A nuk është puna e ëndrrave e përsosur në çdo mënyrë? Puna që dëshironi ta merrni në shtëpi dhe t’ja prezantoni mamasë tuaj? Puna për të cilën keni kërkuar dhe fantazuar? Që e ke parë me xhelozi në krahun e një shoku?

Në fakt, në vend të zgjedhjes së një partneri të jetës, gjetja e punës së duhur nuk ka të bëjë me kërkimin e planetit për përsosmëri absolute, bazuar në një ide përrallore se ka vetëm një person ideal mes milionave që pret të gjendet nga ju.

Në të vërtetë ka të bëjë me shikimin e të gjitha opsioneve që zgjojnë interesin tuaj ose e bëjnë zemrën tuaj të rrahë pak më shpejt dhe më pas të eksploroni se me cilën prej tyre ndiheni se do të jeni çifti i përkryer.

Udhëtimi në të cilin jeni është paksa si takimet në internet, por për fat të mirë pa presionin për një foto me rroba banje.

Dhe më lejoni t’ju them diçka që kam zbuluar. Edhe kur keni zgjedhur shtigjet e karrierës që dëshironi të eksploroni, shanset janë që destinacionet që po imagjinoni aktualisht nuk janë saktësisht aty ku do të përfundoni në të vërtetë.

Nuk dua të them që ju do të filloni të planifikoni të bëheni oficer burgu dhe të bëheni estetist (edhe pse ndodh), por vetë udhëtimi patjetër do të ndikojë shumë në fundin e udhëtimit.

Ajo që zbuloni, përvojat që i hapni vetes dhe njerëzit që takoni në udhëtimet tuaja të ardhshme do t’ju intrigojnë, do t’ju befasojnë, do t’ju emocionojnë dhe do t’ju sfidojnë.

Por gjëja më e fuqishme që ata do të bëjnë është t’ju fuqizojnë për të marrë një vendim shumë më të mirë se ku dëshironi të shkoni.

Sa më shumë të futeni në vende dhe situata të reja, aq më shumë do t’u jepni perëndive të karrierës pak hapësirë për të manovruar.

Autorja: Rachel Schofield, autore e Librit: Pesë hapa për të gjetur punën tuaj të ëndrrave

Burimi: LinkedIN