Si ndikon kafeja tek flokët

Kafeja është mjaft e dobishme për kurimin e akneve, përmirësimin e gjakut dhe rikthimin në nivele normale të PH-së. Sipas ekspertëve të shëndetit kafeja mund të ushqejë lëkurën dhe flokët në përgjithësi.

Skalpi dhe flokët kanë një natyrë acidike, ndërsa aciditeti në këtë zonë të trupit matet njësoj si PH-ja.

PH i kafesë arrin në 5.11, ndaj aplikimi i saj në pjesën e skalpit, rikthen ekuilibrat e PH-së në këtë zonë.