Tre mënyrat për të ulur kolesterolin

Njerëzit me kolesterol të lartë janë në rrezik të shtuar të sëmundjeve serioze si sulmi në zemër dhe në tru.

Megjithatë, supozohet se ekzistojnë deri në tre zakone me të cilat mund të ulim ndjeshëm nivelet e kolesterolit, sipas mjekëve, përkatësisht aktiviteti i rregullt fizik, gjumi i mjaftueshëm dhe shmangia e stresit.

Aktiviteti fizik

Ushtrimet përmirësojnë shëndetin e sistemit tonë kardiovaskular duke ndihmuar në uljen e kolesterolit, kontrollin e presionit të gjakut dhe parandalimin e ngushtimit të arterieve.

Sasi e mjaftueshme e gjumit

Përveç ushtrimeve, mjekët na sigurojnë se një sasi e mjaftueshme e gjumit, dhe gjumi cilësor, është i lidhur ngushtë me kolesterolin dhe presionin e gjakut, një nga faktorët më të fortë të rrezikut për sëmundjet kardiovaskulare.

Shmangia e stresit

Edhe pse është mjaft e kuptueshme që askush nuk mund t’i shmangë plotësisht pasojat negative të jetës së përditshme, ekspertët na sigurojnë se të paktën pjesërisht shmangia e stresit është një taktikë e mirë për uljen e kolesterolit.