Vizatimi i ‘Kokës së Ariut’ të Da Vinçit po arrin deri në 16 milion dollarë

Një vizatim i kokës së një ariu nga Leonardo da Vinci shihet që arrin deri në 16.7 milion dollarë, duke vendosur potencialisht një rekord, kur vizatimi të shkojë në ankand në korrik, tha Christie’s të shtunën.

Me përmasa 7 cm në katror, ​​”Koka e një Ariu” është një vizatim argjendi (arti i vizatimit me një instrument me majë argjendi në letër të përgatitur me një shtresë kocke pluhur ose të bardhë zinku, duke krijuar një vijë të hollë të qëndrueshme të përbërë nga fragmente metali) në një letër ngjyrë bezhë në rozë. Shtëpia e ankandeve thotë se është “një nga më pak se tetë vizatime të mbijetuara nga Leonardo ende në duar private jashtë Koleksionit Mbretëror Britanik dhe Koleksioneve Devonshire në Chatsworth”.

Ai do të drejtojë “Shitjen e jashtëzakonshme” të Christie më 8 korrik në Londër me një vlerësim të çmimit prej 8 milion deri në 12 milion paund (11,14 milion dollarë – 16,71 milion dollarë).

Kjo mund të mundë shitjen e vitit 2001 për “Kalin dhe Kalorës” e Da Vinci për më shumë se 8 milion paund, një rekord për një vizatim nga mjeshtri italian i Rilindjes, sipas Christie’s.

Unë kam të gjitha arsyet të besoj se do të arrijmë një rekord të ri në korrik për” Koka e një Ariu “, një nga vizatimet e fundit nga Leonardo që mund të pritet të dalë në treg,”-Stijn Alsteens, Shefi Ndërkombëtar i Departamentit, i Vjetër Masters Group, Christie’s Paris, tha në një deklaratë.

Pronësia e vizatimit kaloi te piktori britanik Thomas Lawrence dhe me vdekjen e tij në 1830, ai iu kalua tregtarit të tij Samuel Woodburn. Ai e shiti atë te Christie në 1860 për 2.50 paund (3.50 dollarë), sipas shtëpisë së ankandit. Pronari i saj aktual e ka atë që nga viti 2008, tha ajo.

“Koka e një ariu” do të shfaqet në Christie’s në New York të shtunën, më pas në Hong Kong më vonë gjatë muajit përpara se të shfaqet në Londër në Qershor.

Burimi: Reuters