Workplace i Facebook do të integrohet me Microsoft Teams

Facebook (FB.O) tha të mërkurën se po integron Workplace, versionin e fokusuar në punën e aplikacionit të tij social, me aplikacionin e bashkëpunimit të Microsoft Teams, në mënyrë që përdoruesit të mund të ndajnë më mirë informacionin midis dy platformave.

Ndryshimet do t’i lejojnë përdoruesit të shpërndajnë përmbajtje nga burimet e lajmeve të Workplace dhe nga grupet e tij në platformën e Microsoft Teams (MSFT.O). Së shpejti, tha ai, përdoruesit do të jenë në gjendje të transmetojnë video drejtpërdrejt nga Teams në grupet e Workplace.

Mjetet e punës në distancë janë bërë pajisje kyçe për kompanitë gjatë pandemisë COVID-19.

Ujjwal Singh, kreu i Workplace tha se integrimi kishte për qëllim kryesisht klientët e të dy produkteve.

Workplace, të cilin kompania e Silicon Valley e përdor si bordin e saj të brendshëm të mesazheve, u lançua jashtë kompanisë pesë vjet më parë.

Softueri përdoret gjithashtu nga kompani duke përfshirë Walmart dhe Deliveroo. Facebook thotë se ka 7 milionë abonentë me pagesë në Workplace.

Lexo: Facebook ndryshon emrin e tij në Meta, ja kuptimi i këtij emërtimi

Microsoft dhe Facebook, të cilët kohët e fundit ndryshuan emrin e tij në Meta për të sinjalizuar rifokusimin e tij në metaverse, po ndërtojnë gjithashtu zgjidhje të realitetit virtual për punën në distancë.

Microsoft javën e kaluar njoftoi se do të sjellë platformën e tij virtuale Mesh në Microsoft Teams vitin e ardhshëm. Facebook lançoi së fundmi një test beta të Horizon Workrooms, një aplikacion pune në distancë për përdoruesit e kufjeve të tij VR.

Lexo: Horizon Workrooms, ja si do të punojmë tani në metaverse

Burimi: Reuters