13 parashikime ekspertësh se çfarë do të ndodhë me kripto-n në vitin 2022

Ngjarjet në hapësirën e kriptove po lëvizin një kilometër në minutë – dhe pritet që viti i ardhshëm të vazhdojë me ritmin, ndërsa bizneset e mëdha marrin pjesë në terren, ‘blockchains’ përsosin teknologjinë e tyre dhe pikat më të lehta të hyrjes i lejojnë të porsaardhurit të hyjnë.

Mendoni se çfarë ndodhi në vitin 2021: El Salvador miratoi kriptomonedhën më të mirë bitcoin si mjet ligjor. Investitorët me pakicë u zhytën brenda. Kina goditi minierat e kriptove. Facebook hyri në të gjithë metaversin, i cili ka Wall Street-in duke parë shenja të dollarit.

Monedhat digjitale tani janë në rrugën e tyre për t’u bërë pjesë e financave kryesore. SHBA miratoi ETF-në e parë të së ardhmes së bitcoin, ndërsa udhëheqësit e kriptove u kërkuan rregullatorëve të ofrojnë rregulla më të qarta për industrinë prej 3 trilion dollarësh.

Ajo stuhi zhvillimesh, të cilat erdhën ndërsa përhapej pandemia, krijoi një vorbull entuziazmi mes investitorëve. Insider u kërkoi ekspertëve të industrisë të parashikojnë se çfarë do të ndodhë më pas për kriptot.

Këto janë 13 parashikimet kryesore për sektorin e kriptove në 2022:

 1. Çmimi i Ethereum do të rritet me një ritëm shumë më të shpejtë se bitcoin, për shkak të lëvizjes drejt vërtetimit të aksioneve. — Tom Higgins, CEO në platformën e menaxhimit të aseteve Gold-i.
 2. Bitcoin mund të fitojë avantazhin kundrejt aksioneve në vitin 2022. — Mike McGlone, krye analist i kriptove në Bloomberg Intelligence.
 3. Një kompani e kriptove Fortune 500 që ka shkuar së pari në distancë do të deklarojë se selia e saj zyrtare është në një nga metaverset konkurruese. — Brandon Arvanaghi, CEO i startup-it të kriptove Meow.
 4. Metaverse do të bëhet ndërfaqja e re për njerëzit që të angazhohen me ueb-in dhe njëri-tjetrin. — Justin Banon, bashkëthemelues i rrjetit të decentralizuar të Boson Protocol.
 5. Prisni një betejë midis metaverses kripto-native dhe atyre të nisura nga lojërat dhe subjektet e korporatave si Meta. — Brock Pierce, kryetar i Fondacionit Bitcoin.
 6. Kapitalizimi i tregut të kripto-ekonomisë do të rritet nga një kulm prej 3 trilion dollarësh në 2021 në mbi 7.5 trilion dollarë në një moment në 2022. — Rohit Talwar, CEO në biznesin insight dhe kërkimor Fast Future.
 7. Vitin e ardhshëm do të shohim hakimin e parë miliardë dollarësh në botë pasi aktiviteti i DeFi vazhdon të rritet. — Benjamin Whitby, i cili mbikëqyr çështjet rregullatore në protokollin ndër-zinxhiror Qredo, mbi financat e decentralizuara.
 8. Të paktën 25 vende do të përdorin një monedhë digjitale të bankës qendrore deri në fund të vitit 2022. Ose e tyre, ose një e emetuar nga një vend tjetër, siç është juani digjital i Kinës. – Talwari i Fast Future.
 9. Investitorët do të përdorin robotë për të bërë blerje gjatë ngjarjeve të grumbullimit të NFT, të cilat potencialisht mund të mbyllin përdoruesit më pak të sofistikuar. — Ethan McMahon, ekonomist në platformën e të dhënave blockchain Chainalysis, në tokenat jo të këmbyeshëm.
 10. Shumica e njerëzve do të kryejnë punë të përditshme pjesërisht në metaverse. — Shane Molidor, shefi i të ardhurave në platformën financiare të aseteve digjitale AscendEx.
 11. Bankat do të shikojnë drejt kriptove për tendencat e mashtrimit. — Chris Stephens, kreu i analitikës së mashtrimit dhe sigurisë në platformën e identifikimit Callsign.
 12. Ofertat fillestare të lojës do të bëhen të njohura. Prisni që organizatat më të mëdha si GameStop dhe Epic të fillojnë të bëjnë lojëra në një moment në vitin 2022. — Nick Saponaro, bashkëthemelues dhe CEO i ekosistemit të decentralizuar të pagesave Divi Project.
 13. Nëse vendet marrin një qëndrim armiqësor, adoptimi do të jetë shumë më i ngadalshëm. — Witek Radomski, bashkëthemelues dhe CTO në platformën blockchain Enjin.

Burimi: Insider