5 ushtrime që përmirësojnë shikimin

Në ditët e sotme pothuajse të gjithë grupmoshat kalojnë një kohë të konsiderueshme para pajisjeve elektronike të cilat u dëmtojnë shikimin.

Por si mund ta përmirësojmë atë?

Disa ushtrime të jogës i mbajnë sytë të shëndetshëm dhe të mprehtë :

Palming

Ky aktivitet joge fillon duke u ulur në heshtje me sytë mbyllur, duke marrë frymë thellë për t’u çlodhur. Fërkojini pëllëmbët e duarve derisa të ngrohen dhe më pas vendosini butësisht mbi qepallat e mbyllura. Përsëriteni këtë proces të paktën tri herë.

Vezullim

Ushtrimi i ndezjes së syrit është i lehtë dhe efektiv. Për ta praktikuar, duhet të uleni rehat me sy hapur. Hapi e mbylli sytë me shpejtësi për rreth 10 herë dhe më pas mbyllni sytë, duke u çlodhur për 20 sekonda duke u fokusuar në frymën tuaj.

Lëvizja lart poshtë

Për ta kryer atë, duhet të qëndroni drejt në një sipërfaqe të sheshtë ose në një tapet joga. Shikoni lart në tavan, më pas zhvendoseni shikimin në dysheme dhe shikoni përsëri lart. Përsëriteni këtë lëvizje 10 herë pa u pulsuar. Më pas mbyllni sytë dhe shtypni butësisht me pëllëmbët tuaja.