Billie Eilish ka kërkuar falje publikisht për gjuhën e saj raciste

Billie Eilish ka kërkuar falje pasi u shfaq një video e cila duket se e tregon atë duke u shprehur në mënyrë raciste.

Në një deklaratë në historinë e saj në Instagram, këngëtarja fituese e Grammy tha se ishte “e tmerruar dhe e zënë ngushtë” nga klipi.

Një video e përmbledhur u postua në TikTok në fillim të këtij muaji në të cilën ajo shfaqej duke u tallur me thekset aziatike dhe duke u përpjekur të fliste si njeri me ngjyrë, e cila u shfaq në këngën Fish i Tyler The Creator 2011.

Në faljen e saj, Billie tha se ajo ishte “13 ose 14 vjeç” në video dhe nuk e dinte në atë kohë që po përdorte një term nënçmues.

Unë jam e tmerruar dhe e zënë ngushtë dhe dua të heq atë fjalë që kam folur,”-shkroi ajo. “Pavarësisht nga injoranca dhe mosha ime në atë kohë, asgjë nuk e justifikon faktin se ishte lënduese dhe për këtë më vjen keq.”

Pasi klipi u përhap në rrjetet sociale, shumë prej fansave të saj kërkuan përgjigje.

“Unë ju dua djema, dhe shumë prej jush më kanë kërkuar të adresoj këtë. Dhe kjo është diçka që unë dua ta trajtoj sepse unë po etiketohem si diçka që nuk jam”,-tha ajo.

Billie tha se ajo nuk donte të shkaktonte ofendim dhe perspektiva e shkaktimit të lëndimeve ndaj njerëzve “i thyen plotësisht zemrën”.

Ajo e përfundoi deklaratën e saj duke shkruar: “Unë jo vetëm që besoj, por gjithmonë kam punuar shumë për të përdorur platformën time për të luftuar për përfshirjen, mirësinë, tolerancën, barazinë dhe barazinë. Ne të gjithë duhet të vazhdojmë të bëjmë biseda, të dëgjojmë dhe të mësojmë”.

Burimi: BBC News