Shalqiri lufton ankthin

Një nga frutat që konsumohet më shumë është shalqiri. Mund të bëjë mrekulli me shëndetin mendor, me 92 % ujë dhe 8 % sheqer .

 Vitamina C në shalqi mund të lehtësojë ankthin

Shalqiri është një burim i mirë i vitaminës C dhe një studim i vitit 2012 zbuloi se nivelet e vitaminës A, C dhe E ishin dukshëm më të ulëta te pacientët me çrregullim ankthi ose me depresion. Megjithatë, pas gjashtë javësh, studiuesit raportuan “një reduktim të ndjeshëm në rezultatet e ankthit dhe depresionit”.

Përmirësimi i shëndetit të zorrëve mund të ndihmojë me çrregullimin e ankthit

Shalqiri përmban polifenole, të cilat nxisin rritjen e baktereve të dobishme në zorrë. Kjo rritje e baktereve të dobishme mund të ndihmojë njëkohësisht në përmirësimin e tretjes dhe ankthit. Ekziston një lidhje e fortë midis ankthit dhe çrregullimeve të zorrëve, kështu që nuk duhet të habitemi që derisa një gjendje përmirësohet, mund të ndodhë edhe tjetra.

Hidratimi i mirë mund të ndihmojë me ankthin

Shalqiri është një burim i shkëlqyer uji. Një aspekt shpesh i anashkaluar i një qasjeje ushqyese ndaj ankthit është sigurimi i hidratimit adekuat. Shumë pacientë përjetojnë përkeqësim të ankthit apo edhe sulme të plota paniku kur janë të dehidratuar dhe nuk e kuptojnë.