Çfarë ndodh kur e teproni me konsumin e djathit?

Konsumi i djathit mund të shkaktojë një sërë efektesh anësorë që ndikojnë në shëndetin tonë.

Çfarë ndodh me trupin kur hamë shumë djathë?

“Këto efekte mund të shkaktohen nga faktorë të tillë si përmbajtja e lartë e yndyrës së djathit, përbërja hormonale e produkteve të qumështit, reagimi i mundshëm inflamator ndaj yndyrës së ngopur dhe rreziku i kontaminimit bakterial në lloje të caktuara djathi” , shkruan EAT THIS.

Për pasojë shkakton:

1.Kapsllëku
2.Fryrje apo gazra
3.Ngërçet e barkut
4.Urth
5.Probleme të lëkurës (akne, puçrra)
6.Rrezik më të lartë të kancerit të zorrës së trashë
7.Humbja e lëngjeve në trup
8.Diareja
9.Çrregullime të shëndetit të zemrës