Jo, Elon Musk nuk po i bashkohet bordit të Twitter – dhe ne mendojmë se e dimë pse

Koha e Elon Musk në bordin e drejtorëve të Twitter ka përfunduar para se të fillonte.

Të dielën, CEO i platformës njoftoi se Elon nuk do të pranojë një vend në bordin e saj. Kjo është vetëm pesë ditë pasi miliarderi i famshëm bleu 9.2% të aksioneve të Twitter – duke e bërë atë aksionerin më të madh të kompanisë – dhe u emërua anëtar bordi.

Hidhini një sy njoftimit të CEO Parag Agrawal:

Sipas Agrawal, sundimi i Musk si drejtor bordi duhej të fillonte më 9 prill, por pikërisht atë ditë, ai e refuzoi ofertën.

Pas publikimit të lajmit, Elon Musk shpërndau në Twitter një emoji të turpshëm me dorë mbi fytyrë:

Por as ai, as CEO i Twitter, nuk kanë dhënë publikisht një arsye të qartë pse. Sidoqoftë, ka një sërë shpjegimesh të mundshme që mund të mendojmë.

Së pari, ndërsa ishte në bord, Musk do të lejohej të mbante vetëm një maksimum prej 14.9% të kompanisë.

Megjithatë, si një palë e interesuar pasive, ai do të ishte i lirë jo vetëm të merrte një pjesë më të madhe se kaq, por edhe të përparonte drejt një marrjeje totale – gjë që nuk është vërtet e paimagjinueshme për personin më të pasur në planet.

Për më tepër, si një besnik i Twitter-it, Elon Musk do të duhet të “veprojë në interesin më të mirë të kompanisë dhe të gjithë palëve [të saj] të interesit”, siç thotë Agrawal në njoftimin e tij.

Kjo ndoshta do të nënkuptojë që Elon do të duhet të kufizojë postimet e tij të diskutueshme në Twitter për kompaninë, si ky (i postuar pasi ai kishte blerë tashmë aksionet e tij):

Duke e identifikuar veten si një “absolutist i fjalës së lirë”, Elon duket se e vlerëson të drejtën e tij për lirinë e fjalës ndoshta paksa shumë, pasi ka kritikuar fuqishëm ndër të tjera… Twitter-in.

Për më tepër, Agrawal përmendi një “kontroll të sfondit” si pjesë e procesit të sjelljes së Musk në bord, dhe ka të ngjarë që Musk të mos ketë kaluar me ngjyra të mira.

Në vitin 2018, pasi u mendua për privatizimin e Teslës në një postim në Twitter dhe në mënyrë të pasaktë pretendoi se kishte siguruar fonde, ai u gjobit me 40 milionë dollarë nga Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC), dhe që atëherë është detyruar që tweetet e tij të shqyrtohen nga një avokat i korporatës përpara postimit.

Një numër punonjësish në Twitter, të cilët folën me Reuters për një histori të publikuar javën e kaluar, shprehën gjithashtu shqetësime për emërimin e Musk, duke përmendur rrezikun e politikave më të dobëta që mund të inkurajojnë përmbajtje abuzive ose të dëmshme.

Dhe nuk është e paarsyeshme të mendosh se bordi i drejtorëve mund të ketë pasur shqetësime në ofrimin e mundësisë për të ndryshuar strategjitë dhe politikat e kompanisë – ose thjesht duke i dhënë Musk shumë pushtet mbi mënyrën se si funksionon platforma.

Në fund të fundit, sipërmarrësi ka një histori të heshtjes së kritikëve me kërcënime ligjore, shkarkimit të stafit që nuk pajtohet me të dhe kërkesave që klientët të nënshkruajnë marrëveshje moszbulimi si kusht shërbimi.

Burimi: The Next Web