Si të bëni një gjumë të mirë

Gjumi ndihmon për një jetesë të shëndetshme dhe në ruajtjen e sistemit tonë imunitar.

Por cila janë mënyrat efektive për të fjetur më mirë?

Aktiviteti fizik

Ushtrimet e rregullta reduktojne stresin dhe ankthin, të cilat mund të ndërhyjnë me gjumin. Pompimi i zemrës suaj rrit gjithashtu prodhimin e endorfinës, të cilat janë kimikate natyrale që përmirësojnë humorin.

Komoditeti i dhomës tuaj të gjumit

Dhoma e gjumit duhët te jetë e freskët e errët dhe e qetë.

Temperatura e rekomanduar për gjumë është midis 15-20 gradë Celsius.

Shmangni kafeinën pas orës 14:00

Kafeina është një stimulues që mund t’ju bëjë të ndiheni të shqetësuar. Mund të duhen disa orë që efektet e kafeinës të zhduken, prandaj sigurohuni që të shmangni konsumimin e kafeinës pasdite dhe mbrëmje.

Jo alkool para gjumit

Ky proces prish ciklin e gjumit, duke bërë që të zgjoheni më shpesh gjatë gjithë natës.